Tahniah Elfira Loy Dan Suami - Selamat Jadi Pasangan Suami Isteri

6 Pasangan Selebriti Hangat Bercinta 2018




Hello Hello Hello

Sekejap je dah masuk tahun 2019 dan banyak perkara berlaku sepanjang tahun 2018.

Ramai selebriti Malaysia yang berkahwin pada tahun 2018 dan ada juga yang baru menjalinkan hubungan cinta. So, artikel kali ini Miss Viral ingin senaraikan Pasangan Selebriti Hangat Bercinta pada tahun 2018.


Zara Zya Dan Hafreez Adam


Sekitar April 2018, pelakon Hafreez Adam mengakui yang beliau sedang menjalin hubungan cinta dengan seorang pelakon wanita popular iaitu Zara Zya.

Menurut Zara Zya, mereka memang sudah lama kenal tapi mula rapat apabila berlakon bersama dalam drama Monalisa 80 episod.

Mereka tidak berselindung malah kerap memuatnaik gambar dan video bersama.


Zara Zya mengharapkan peminat mendoakan yang baik-baik untuk mereka dan terus menyokong kareer seni mereka.


Syafie Naswip Dan Aishah Azman


September lepas, pelakon berbakat Syafie Naswip membuat kenyataan yang beliau memang sedang menjalinkan hubungan cinta bersama Aishah Azman.

Apa yang menariknya, mereka telah bercinta hampir tiga tahun.



Mereka mula berkenalan dari Instagram pada tahun 2015 dan keserasian mereka menjadi punca hubungan cinta mereka terjalin.

Syafie menyukai personaliti Aishah yang tidak gemar berpura-pura dan menjadi dirinya sendiri.



Pasangan ini mula kerap memuat naik gambar dan video bersama. Malah sering keluar bersama keluarga masing-masing.

Malah mereka juga menyambut Tahun Baru 2019 bersama. So sweet!



Fasha Sandha Dan Aidil Aziz

Pada awalnya pasangan ini sering dilihat bersama tetapi menafikan ada hubungan cinta. Menurut Aidil Aziz



Pada June 2018, tersebar video Fasha dan Aidil kelihatan berpelukan mesra dan manja yang dipercayai dirakam oleh netizen di lapangan terbang.

Kemudian pada 19 Nov 2018 yang lepas, Fasha Sandha selamat menjadi tunangan Aidil Aziz selepas setahun menjalin hubungan cinta.



Menurut Fasha Sandha, dia tertarik untuk memilih Aidil kerana usaha dan inisiatif untuk mendekati anak-anaknya.



Majlis pertunangan mereka diadakan secara sederhana di kediaman rumah Fasha Sandha. Tahniah Fasha Sandha!


Ikhwan Khairudin dan Nur Risteena

Sekitar tahun 2014, memang ada gosip mereka bercinta kerana mesra berbalas twitter. Tetapi mereka menafikan ada hubungan cinta.



Dan pada November lepas, Risteena mengaku yang dia sebenarnya telah bercinta selama 6 tahun dengan Ikhwan Khairuddin. Dia merahsiakan perkara tersebut kerana ingin menjaga hati kedua-dua orang tuanya.

Menurut Risteena, selepas 6 tahun, ibunya mula membuka mulut ingin berjumpa dengan Ikhwan. Sejak itu Risteena mula berterus terang tentang hubungan mereka.


Risteena mula berkenalan dengan Ikhwan ketika berlakon bersama dalam drama Pilihan Rozana pada tahun 2012. Ikhwan kini sudah tidak berlakon kerana fokus dengan bidang perniagaan.


Mona Allen Dan Pekin Ibrahim

Ini memang berita yang mengejutkan. Belum ada gosip tentang diorang, tiba-tiba dah selamat berkahwin pada 7 Disember 2018. So kiranya diorang bercinta hangat diam-diam Hehehe



Mona Lisa kembali aktif di dunia lakonan dan telah membintangi drama Monalisa 80 episod sebelum ini.



Menurut rakan pelakon iaitu Amyza Aznan, pasangan ini sudah bercinta sebelum pengambaraan Monalisa lagi. Pandai diorang sorok hubungan cinta ini, tiba-tiba dah berkahwin.

Apa pon, tahniah buat pasangan ini!


Aiman Hakim Ridza dan Zahirah Macwilson

Bagi Miss Viral, kisah percintaan Aiman dan Zahirah paling mengejutkan tahun 2018.



Pasangan ini mengaku bercinta dengan memuatnaik gambar sama dengan caption yang romantis. Ramai yang memuji pasangan ini sangat sesuai dan sepadan bersama.


Pasangan ini secara terbuka mengaku bercinta dan memuatnaik gambar bersama.




Ibu bapa Zahirah juga merestui hubungan mereka. Baguslah, restu ibu bapa tu penting! Hehehe



Ini antara senarai 6 selebriti yang hangat bercinta tahun 2018. Ada juga selebriti yang Miss Viral tidak senaraikan kerana mereka menafikan ada hubungan seperti Mira Filzah dan Zizan Razak, Ayda Jebat dan Redza Rosli, Uqasha Senrose dan Ben Amir. Malah ramai lagi.

Kalau ada pasangan selebriti yang tertinggal dalam senarai ini, korang boleh komen dibawah.

Kalau suka artikel ni, JANGAN LUPA SHARE!

Bye!




Ini Reaksi Adibah Noor Tentang Viral Jururawat Dan Linda Rafar

Hello Hello Hello

Nampaknya isu antara Linda Rafar dan jururawat di sebuah hospital masih belum reda. Akaun Instagram Linda Rafar kini dihujani dengan pelbagai komen dari banyak pihak.

Ada yang memberi sokongan dan juga yang datang kecam beliau. Isu ini bermula apabila Linda Rafar memuatnaik IG Story dan meluahkan ketidakpuas hati  layanan jururawat di sebuah hospital.

Melalui sebuah kenyataan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, pihak mereka memandang serius isu ini dan siasatan lanjut akan dijalankan untuk mengenal pasti punca masalah.

Harap isu ini dapat diselesaikan dengan baik oleh kedua-dua pihak.

Adibah Noor juga ada berkongsi pendapat tentang isu ini di akaun twitter miliknya.


gov hospitals nurses are busy.



Jaga kebajikan pesakit is not even a nurse's job to begin with.




mereka adalah srikandi sebenar.


Memang betul, tugas seorang jururawat ni bukan mudah.

Ada juga jururawat yang gembira dengan reaksi Adibah Noor yang menghargai tugas-tugas jururawat ni.

Miss Viral harap isu ini dapat diselesaikan dengan baik dari kedua-dua pihak. Netizen pon sudah-sudahlah menghentam Linda Rafar. Yang penting kita tahu, bukan semua jururawat yang bersikap seperti itu.

Apa komen korang?

Chef Wan Berang Ada Pihak Tulis Cerita Tentang Keluarga Beliau

Hello Hello Hello!

Chef Wan berang video keluarga disebar dengan tajuk kurang senang?

Sebenarnya Chef Wan ada luahkan rasa ketidakpuashati beliau apabila video dari Instagram dimuatnaik dengan tajuk yang boleh mengundang orang luar mengutuk dan mengata beliau.


Ini caption yang dimuatnaik oleh Chef Wan pada post tersebut :

Entah apa mereka dapat mencuri cerita kita lepas tu cuba nak buruk kan kita serta saudara mara Cina kita and also by instigating others untuk mengutuk dan mengata kita. 
Typical jenis org Melayu yg cannot see us happy as family padahal ini ada lah satu gurauan diantara anak buah dan Makciknya. 
Cuba baca apa yg di tulis kan. I always say this are the kind of people who have no work but desperate to popular ruangan mereka by inviting all this stories yg mereka ciplak dari kita lalu di sebar kan dgn cara nak memburuk kan kita. What a disgusting behaviour this bastard are.
Jika nak berjudi di Genting pun mereka bangsa Cina itu hak mereka. Yang kita sibuk nak sensasi kan ini semua cuba la fikir apa tujuan mereka? Dah desperate sangat ke nak popular?
Kesian saya tengok manusia2 mcm ni yg kerja mereka seumpama mcm batu api.. Dapat pulak nanti yg jenis bongok dan suka mengata menjadi jadinlah mereka nanti mengumpat.
Memang Cilaka punya manusia ni yg suka melaga laga kan manusia dan mengajar masyarakat bersikap lebih biadap dan kurang ajar!

Memang patut Chef Wan marah, kerana apa yang disensasikan cuma tentang keluarga Chef Wan yang ingin berhibur di Genting. Padahal ini merupakan "reunion" keluarga Chef Wan datang dari Singapura.

Paling terharu ada video lain perkongsian dari Instagram Chef Wan yang menunjukkan ibu Chef Wan menari bersama-sama adik beradiknya yang lama tidak ketemu

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Patutla muka Chef Wan macam cina-cina, rupanya ada Chinese. Mak Chef Wan dulu Christian, then convert to Muslim dan kahwin dengan ayah Chef Wan. Baru tahu info ni, itupon sebab Chef Wan share dekat Instagram.


Sebenarnya Miss Viral suka berkongsi cerita-cerita selebriti Malaysia kerana ramai peminat yang ingin tahu tentang mereka. Tetapi mungkin berpada-pada dalam memilih tajuk cerita supaya tidak mendatangkan kecaman.

Apa komen korang?

Dylan Sahara, Isteri Vokali Seventeen Disahkan Meninggal Dalam Kejadian Tsunami







5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi)

5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi)

- Sherry Al-Hadad, Lisa Surihani, Dato Siti, Abam dan Aishah antara selebriti Malaysia yang berjaya kurangkan berat badan sepanjang tahun 2018. Memang hebat kalau tengok transformasi diorang.

Watch on YouTube here: 5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi)

[LIVE] Piala AFF Suzuki Semi Final 2 : Malaysia VS Thailand (5 Disember 2018)


Mama Ayah Bagi Restu, Zahirah MacWilson Dan Aiman Hakim Bercinta?


Fashion : Neelofa @ #GucciSS19 Event, Shanghai