Gosip/Kisah Artis Malaysia, Filem & Muzik, Info, Berita, Resepi, Tips Serta Cerita Viral Malaysia.


Hello Hello Hello Nampaknya isu antara Linda Rafar dan jururawat di sebuah hospital masih belum reda. Akaun Instagram Linda Rafar kini dih...

Hello Hello Hello

Nampaknya isu antara Linda Rafar dan jururawat di sebuah hospital masih belum reda. Akaun Instagram Linda Rafar kini dihujani dengan pelbagai komen dari banyak pihak.

Ada yang memberi sokongan dan juga yang datang kecam beliau. Isu ini bermula apabila Linda Rafar memuatnaik IG Story dan meluahkan ketidakpuas hati  layanan jururawat di sebuah hospital.

Melalui sebuah kenyataan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, pihak mereka memandang serius isu ini dan siasatan lanjut akan dijalankan untuk mengenal pasti punca masalah.

Harap isu ini dapat diselesaikan dengan baik oleh kedua-dua pihak.

Adibah Noor juga ada berkongsi pendapat tentang isu ini di akaun twitter miliknya.


gov hospitals nurses are busy.



Jaga kebajikan pesakit is not even a nurse's job to begin with.




mereka adalah srikandi sebenar.


Memang betul, tugas seorang jururawat ni bukan mudah.

Ada juga jururawat yang gembira dengan reaksi Adibah Noor yang menghargai tugas-tugas jururawat ni.

Miss Viral harap isu ini dapat diselesaikan dengan baik dari kedua-dua pihak. Netizen pon sudah-sudahlah menghentam Linda Rafar. Yang penting kita tahu, bukan semua jururawat yang bersikap seperti itu.

Apa komen korang?

Hello Hello Hello! Chef Wan berang video keluarga disebar dengan tajuk kurang senang? Sebenarnya Chef Wan ada luahkan rasa ketidakpuasha...

Hello Hello Hello!

Chef Wan berang video keluarga disebar dengan tajuk kurang senang?

Sebenarnya Chef Wan ada luahkan rasa ketidakpuashati beliau apabila video dari Instagram dimuatnaik dengan tajuk yang boleh mengundang orang luar mengutuk dan mengata beliau.


Ini caption yang dimuatnaik oleh Chef Wan pada post tersebut :

Entah apa mereka dapat mencuri cerita kita lepas tu cuba nak buruk kan kita serta saudara mara Cina kita and also by instigating others untuk mengutuk dan mengata kita. 
Typical jenis org Melayu yg cannot see us happy as family padahal ini ada lah satu gurauan diantara anak buah dan Makciknya. 
Cuba baca apa yg di tulis kan. I always say this are the kind of people who have no work but desperate to popular ruangan mereka by inviting all this stories yg mereka ciplak dari kita lalu di sebar kan dgn cara nak memburuk kan kita. What a disgusting behaviour this bastard are.
Jika nak berjudi di Genting pun mereka bangsa Cina itu hak mereka. Yang kita sibuk nak sensasi kan ini semua cuba la fikir apa tujuan mereka? Dah desperate sangat ke nak popular?
Kesian saya tengok manusia2 mcm ni yg kerja mereka seumpama mcm batu api.. Dapat pulak nanti yg jenis bongok dan suka mengata menjadi jadinlah mereka nanti mengumpat.
Memang Cilaka punya manusia ni yg suka melaga laga kan manusia dan mengajar masyarakat bersikap lebih biadap dan kurang ajar!

Memang patut Chef Wan marah, kerana apa yang disensasikan cuma tentang keluarga Chef Wan yang ingin berhibur di Genting. Padahal ini merupakan "reunion" keluarga Chef Wan datang dari Singapura.

Paling terharu ada video lain perkongsian dari Instagram Chef Wan yang menunjukkan ibu Chef Wan menari bersama-sama adik beradiknya yang lama tidak ketemu

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Patutla muka Chef Wan macam cina-cina, rupanya ada Chinese. Mak Chef Wan dulu Christian, then convert to Muslim dan kahwin dengan ayah Chef Wan. Baru tahu info ni, itupon sebab Chef Wan share dekat Instagram.


Sebenarnya Miss Viral suka berkongsi cerita-cerita selebriti Malaysia kerana ramai peminat yang ingin tahu tentang mereka. Tetapi mungkin berpada-pada dalam memilih tajuk cerita supaya tidak mendatangkan kecaman.

Apa komen korang?

Hello Hello Hello, Belum reda lagi kesedihan akibat Tsunami, Indonesia sekali lagi ditimpa Tsunami pada sabtu malam lepas di Selat Sunda. ...

Hello Hello Hello,

Belum reda lagi kesedihan akibat Tsunami, Indonesia sekali lagi ditimpa Tsunami pada sabtu malam lepas di Selat Sunda.



Angka korban buat masa ini mencecah 373 orang (sumber CNBC Indonesia). Kejadian tsunami berlaku kerana ledakan gunung berapi, Gunung Anak Krakatau.



Seventeen, band popular di Indonesia kebetulan membuat persembahan di Pantai Tanjung Beach Resort, Banten. Isteri Vokalis Seventeen iaitu Dylan Sahara hilang ketika tsunami berlaku.




Melalui muat naik di Instagram Riefian semalam, Dylan Sahara disahkan meninggal. Selain isterinya, Seventeen juga hilang tiga anggota dalam bencana tersebut.


Ifan juga ada kongsikan yang kesemua anggota band tersebut sudah dikebumikan dan meminta maaf kerana tidak dapat hadir.

Tak dapat bayangkan apa perasaan yang dialami oleh Ifan. Dalam sekelip mata, hilang isteri dan rakan seperjuangan.

Saitis memaklumkan, tsunami tersebut mungkin berlaku kerana tanah runtuh di bawah laut.

Salam Takziah buat saudara Ifan dan seluruh keluarga anggota Seventeen. Juga buat warga Indonesia yg terlibat dgn musibah ini. Al-Fatihah 😔😔


5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi) - Sherry Al-Hadad, Lisa Surihani, Dato Siti, Abam d...

5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi)

- Sherry Al-Hadad, Lisa Surihani, Dato Siti, Abam dan Aishah antara selebriti Malaysia yang berjaya kurangkan berat badan sepanjang tahun 2018. Memang hebat kalau tengok transformasi diorang.

Watch on YouTube here: 5 Selebriti Malaysia Berjaya Kurangkan Berat Badan Sepanjang Tahun 2018 (Transformasi)