Resepi Untuk Anak Yang Susah Nak Makan Nasi



Hello Hello Hello!

Miss Viral tahu ramai ibu bapa yang pening bila anak-anak susah nak makan nasi. Miss Viral ada jumpa satu perkongsian di FB tentang resepi untuk anak yang susah nak makan nasi. Memang nampak menyelerekan. 

Terima kasih Lyne Alyna atas perkongsian ini. Jom kita check resepi di bawah!

Bahan-Bahan :

- Ayam *blend 
Carrot *potong halus
Bawang *potong halus
Daun sup *potong halus 
Cheese *potong halus *optional tak nak buh pun tak pe
Nasi *blend

Korang nak tambah benda lain macam kentang ke ape ikut suka. Pun bolehhh 😄


Cara memasak : 

1. Ayam dan nasi dikisar halus

2. Gaul sekali dengan bawang, carrot, cheese dan daup sup tadi

3. Letak tepung gandum sikit. 

4. Masukkan serbuk lada hitam, lada sulah dan garam. 

5. Gaul je macam korg nak buat cucur tu.



6. Kemudian, korang boleh goreng macam goreng cucur tu. 

Sedap makan panas-panas. Anak pasti suka hehehe




Senang kan resepi ni? 

Kalau suka resepi ni, boleh share! 

1 ulasan:

  1. Salam Miss Viral.
    Tq untuk resipi ni ye.
    Sy kadang dh buntu nak masak apa utk twins. Diorg suka makan, n kalau boleh nak makan semua apa yg kami makan.

    Jemput2 pon diorg suka. Tp tulah, x elok sgt utk diorg sb ada perasa kan. Dh ada resipi Miss Viral ni, blh la sy cuba.

    Boleh x kalau saya nak share resipi Miss ni kat fb sy? Nt sy bg kredit💚

    BalasPadam