Punca Syafie Naswip Putus Tunang, Aishah Azman Buat Report Polis #MVApaCerita Artis Malaysia (21-28 Julai 2019)


Video kali ini Miss Viral akan senaraikan Cerita-cerita menarik artis Malaysia bagi Miss Viral sepanjang minggu ini


Sebelum tu jangan lupa subscribe youtube channel Miss Viral TV untuk lebih banyak video menarik akan datang.


1. Punca Syafie Naswip Dan Aisyah Azman Putus Tunang 


Miss Viral sebenarnya paling terkejut dengan berita ini kerana Shafie Naswip dan Aisyah Azman memang pasangan selebriti yang sering berkongsi gambar bersama di sosial media. 
Kita memang boleh tengok yang pasangan ni memang bahagia dilamun cinta lagi-lagi baru sahaja bertunang pada 7 April lalu. 

Pada awalnya diorang memang nak rahsiakan punca putus tunang tetapi melalui satu laporan berita dari Mstar pada 28 Julai 2019, Syafie dikatakan mencederakan Aisyah Azman pada 23 Jun lalu.

Tindakan Syafie berpunca apabila Aisyah menegur sikap buruk Syafie Naswip. Akibat insiden tersebut la yang buat diorang putus tunang pada 21 julai lepas. 

Aishah sebenarnya lambat membuat laporan polis kerana pada mulanya ingin selesaikan dengan cara baik tetapi suspek didakwa bertindak berlebihan.

Ketua Polis Daerah Serdang ketika dihubungi oleh pihak Mstar juga mengaku yang Syafie Naswip telah ditahan polis pada hari Sabtu 27 Julai 2019 bagi membantu sesiatan. Syafie Naswip dilepaskan dengan ikat jamin pada keesokkan harinya. 

Siasatan lanjut masih dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 323 dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan dengan sengaja selain melakukan ugutan. 
Paling mengejutkan apabila artikel MStar ini lebih kurang sama dengan artikel Berita Harian yang mendakwa suspek tersebut sebenarnya berang apabila diminta oleh mangsa untuk hentikan hubungan sejenis dengan rakannya. 

Sebab kalau kita tengok isi kandungan kedua2 artikel ni memang sama, umur sama, lokasi pergaduhan sama, gaduh sampai putus tunang, memang totally sama. Tapi betul ke kes yang sama?

Setakat ini tiada kenyataan terbaru yang dikeluarkan oleh Syafie Naswip dan Aisyah Azman mengenai isu ini.2. Neelofa Muatnaik sedutan Filem The Lion King Ke IG Story? 
3. Viral Gambar Perkahwinan Zizi Kirana dan  Eby Yus 

Sila tengok video di atas untuk cerita penuh! 


Itu antara cerita dan kisah artis yang menarik bagi Miss Viral berlaku sepanjang minggu ini dari 21 Julai sehingga 28 Julai 2019. Apa komen korang?Tiada ulasan: